Publikováno 27.4.2023, 21:42

Výběr správného oleje pro vaše auto může být obtížný. Přečtěte si náš článek, který vám poradí, jak se v olejích orientovat a vybrat tu správnou.

Výběr správného oleje pro vaše auto může být obtížný. Připravili jsme pro vás návod na výběr automobilového oleje, abyste si mohli být jistí, že zvolíte správný olej pro váš motor.

Nejprve se podívejte na třídu oleje, kterou váš výrobce motoru doporučuje. To najdete v manuálu k vozidlu nebo v servisní brožuře. Pokud nejste schopni najít správnou třídu oleje, můžete se vždy obrátit na odborníka.

Dalším krokem je zvolit viskozitní třídu. Viskozita je schopnost oleje tlumit tření mezi pohyblivými částmi motoru. Jestliže je viskozita vyšší, znamená to, že olej může lépe zvládnout vyšší teploty. Vysoká viskozita může také zpomalit proces opotřebovávání motoru.

Konečně si vyberte olej se správnou specifikací. Pokud používáte starší motor, můžete se obrátit na výrobce oleje, který vám poradí, jakou specifikaci oleje pro váš motor vybrat.

Při výběru oleje je také důležité myslet na životní prostředí. Vyberte si biologicky rozložitelné oleje, které jsou šetrnější k životnímu prostředí.

Věříme, že vám tyto tipy pomohou vybrat správný olej pro váš motor. Je důležité pravidelně měnit olej, abyste mohli dosáhnout optimálního výkonu a výkonnosti motoru.

Mohlo by se Vám líbit...