Publikováno 9.6.2023, 05:40

Ford Focus je oblíbené auto, jehož majitelé se mohou spolehnout na výkon a spolehlivost. Tady jsou 5 tipů, jak udržovat váš Ford Focus ve skvělém stavu.

Ford Focus je oblíbené auto, jehož majitelé se mohou spolehnout na výkon a spolehlivost. Každá úprava a servisní kontrola může udržet vaše auto v provozu déle, držet spotřebu paliva pod kontrolou a také ušetřit peníze v dlouhodobém horizontu. Tady jsou 5 tipů, jak udržovat váš Ford Focus ve skvělém stavu.

1. Každé dva roky nebo po každých 20 000 km nahraďte olej. Pravidelné měnění oleje je jednou z nejdůležitějších údržbových činností pro spolehlivost a životnost vašeho auta. Kontrolujte také vodní pumpu a filtr oleje.

2. Každé dva roky nebo po každých 30 000 km vyměňte brzdové destičky. To je důležité pro bezpečnost, protože brzdové destičky se postupem času opotřebovávají. Kontrolujte také brzdové hadice a brzdovou kapalinu.

3. Každé dva roky nebo po každých 40 000 km vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr. To zajistí, že motor bude dostávat dostatečné množství čistého vzduchu pro optimální výkon. Kontrolujte také filtr paliva.

4. Každé dva roky nebo po každých 20 000 km vyměňte svíčky. To umožní motoru, aby fungovat na své nejlepší, což může snížit spotřebu paliva a produkovat méně emisí.

5. Každé dva roky nebo po každých 20 000 km vyměňte pneumatiky nebo alespoň kontrolujte jejich tloušťku a tlak. Pokud je tloušťka pneumatik nízká nebo je tlak v nich nízký, může to znamenat, že pneumatiky je třeba vyměnit. Kontrolujte také přední a zadní tlumiče.

Udržování vašeho Fordu Focus ve skvělém stavu může být jednoduché, pokud si dáte pozor na tyto tipy. Každá údržba pomůže vašemu autu dlouhodobě.

Mohlo by se Vám líbit...