Publikováno 6.7.2023, 16:11

Volkswagen Passat je považován za jeden z nejúspěšnějších a nejprodávanějších osobních vozů v historii. Tento článek vám přinese vše, co potřebujete vědět o Passatu.

Volkswagen Passat je automobil, který se vyrábí od roku 1973 a je jedním z nejúspěšnějších a nejprodávanějších osobních vozů v historii. Jeho obliba je založena na jeho spolehlivosti, pohodlnosti, variabilitě a rozumné ceně. Passat je vyráběn ve třech generacích - B1, B2 a B3. Každá generace má své specifické vlastnosti a doplňky, které mohou být nahrazeny a přizpůsobeny vašim potřebám.

Volkswagen Passat B1 byl první generací, která byla oslavována pro její moderní design, spolehlivost a pohodlí. Standardem na této generaci byla šestistupňová manuální převodovka, která byla později nahrazena čtyřstupňovou automatickou převodovkou. Pohonné jednotky, které byly dostupné, byly 1,5 litrový benzinový motor, 1,6 litrový benzinový motor a 1,6 litrový dieselový motor. Passat B1 měl také širokou škálu doplňků, včetně tempomatu, dvojnásobného zrcátka, elektrického stahování oken a airbagů.

Volkswagen Passat B2 se objevil v roce 1981 a byl vyznačen svým klasickým designem a vylepšenými motorovými možnostmi. Nové motorové možnosti zahrnovaly 1,8 litrový benzinový motor a 1,9 litrový dieselový motor. Bylo také možné si vybrat mezi manuální a automatickou převodovkou. Doplňky, které byly k dispozici, zahrnovaly klimatizaci, dvojnásobné zrcátko, odnímatelnou střechu a dokonce i plně nastavitelnou volantici. Passat B2 byl také první generací, která byla vybavena příplatkovými 4x4 pohonnými jednotkami.

Nejnovější generace, Volkswagen Passat B3, se objevila v roce 1988 a byla vybavena širokou škálou motorových možností, které byly k dispozici v obou benzinových a dieselových variantách. Převodové možnosti zahrnovaly manuální a automatickou převodovku. Na B3 byly dostupné také široké spektrum doplňků, včetně klimatizace, elektrických oken, dvojnásobného zrcátka a airbagů. Kromě toho byla Passat B3 vybavena také ABS brzdami a konvenčními brzdami.

Je jasné, že každá generace Volkswagenu Passat přináší vlastní specifické vlastnosti a doplňky. Pokud hledáte spolehlivý, pohodlný a rozumně cenově dostupný vůz, mohla by být Passat tou správnou volbou pro vás. U naší prodejny naleznete širokou škálu doplňků a příslušenství, které můžete použít k upgradu vozu Volkswagen Passat.

Mohlo by se Vám líbit...