Publikováno 14.6.2023, 01:40

Udržovat svůj vůz Volkswagen Golf Mk7 ve skvělém stavu není nic těžkého. Toto je 10 tipů jak toho dosáhnout.

Vůz Volkswagen Golf Mk7 je jedním z nejpopulárnějších a nejvíce používaných vozů na trhu. Jeho robustní konstrukce, spolehlivost a snadná údržba jsou pro mnoho majitelů Golfu atraktivní. Pokud se chcete postarat o svůj Golf Mk7, aby vám dlouhou dobu vydržel ve stejně skvělém stavu jako na začátku, následujte tyto 10 tipů:

1. Sledujte provozní hodiny motoru a zkontrolujte jej minimálně každých 5 000 mil. To zajišťuje, že motor bude pracovat správně a efektivně.

2. Každý rok byste měli vyměnit olej a filtr. Olej chrání motor před poškozením a měl by být vyměněn každých 10 000 mil. Filtr je také důležitý, protože odstraňuje nečistoty a zachovává kvalitu oleje.

3. Zkontrolujte tlumení a výfuk. Tlumení je důležité, protože zajišťuje, že vůz má dostatečnou hlukovou izolaci. Také byste měli zkontrolovat výfuk, abyste se ujistili, že je v pořádku a nedělá žádné neobvyklé zvuky.

4. Ujistěte se, že brzdový systém vůz funguje správně. Brzdové destičky a kotouče by měly být pravidelně kontrolovány a vyměňovány, pokud je to nutné.

5. Udržujte své pneumatiky v dobrém stavu. Pneumatiky by měly být vždy správně nafouknuté a měly by být vyměňovány, když se začnou opotřebovávat.

6. Zkontrolujte stav baterie a její napětí. Baterie by měla být vyměněna, pokud je opotřebovaná nebo pokud její napětí je nízké.

7. Udržujte čistý interiér. Udržujte vůz čistý a bez prachu, protože to pomáhá zabránit poškození a opotřebení interiéru.

8. Zkontrolujte stav a kvalitu paliva. Ujistěte se, že palivo, které do vozu nalijete, je vhodné pro váš motor.

9. Udržujte čistou karosérii. Karosérii byste měli často udržovat čistou a bez prachu, abyste zabránili korozi.

10. Pravidelně kontrolujte stav brzdových destiček a kotoučů. Vždy je dobré mít je ve skvělém stavu, abyste mohli mít jistotu, že váš vůz bude bezpečný.

Mohlo by se Vám líbit...